Ruth Bader Ginsburg (2) - en ovanlig stilikon

Ruth Bader Ginsburg, se föregående blogginlägg, är en ikon på flera områden, numera även inom mode (?!). Hon samlar på tre olika accessoarer - kragar, handskar och scrunchies, sådana där tygklädda hårsnoddar som alla hade på 1980-talet. 
Lyssna gärna på radioprogrammet Stil i P1: "Ruth Bader Ginsburg - en mäktig stilförebild", från 4 maj i år, 2018. Där avslutar man med att prata om filmen Legally Blonde. En "kvinnotyp" som inte riktigt passar in bland de mer allvarlig studenterna på juridikutbildningen. 
Ruth Bader Ginsburgs kragar är numera kända. Titta på länkarna nedan, så förstår ni vad jag menar.
"The Soft Power Impact of Ruth Bader Ginsburg's Decorative Collars", cnn.com 
"What Do Ruth Bader Ginsburg's Collars Mean? Each One Has A Special Story", bustle.com 
Hon använder alltså olika kragar för vissa speciella tillfällen och kan förmedla vissa saker bara genom att visa sig i en viss krage. (Dissent betyder att reservera sig; en reservation.) 
Förutom kragar så samlar hon också på scrunchies, och köper dessa hårsnoddar överallt i hela världen. De bästa finns i Zurich, London och i Rom, enligt RBG. 
Titta gärna här, både text och bilder från amerikanska Vogue: 
"How Ruth Bader Ginsburg Turned the Scrunchie Into the Ultimate Power Play", vogue.com
eller
"Ruth Bader Ginsburg Is Bringing Scrunchies Back", cnn.com 
och kanske den här: 
"Ruth Bader Ginsburg Has An International Scrunchie Collection", elle.com 
Tänk att det finns ett inslag på CNN som handlar en 85-årig dams hårsnoddar, även om hon är den äldsta domaren i USA:s högsta domstol. Och det gäller även det sista lilla reportaget i amerikanska Elle. 
Kommentera inlägget här: