20-talsklänningarna på Badhotellet

Den nya danska teveserien Badhotellet på TV4 började förra veckan och den gav mersmak. Jag följde serien Matador när den gick, (för evigheter sedan). Kläderna i Badhotellet var fina. Tjugotalets mode var egentligen både praktiskt och snyggt. Kvinnor kunde ju röra sig i dem. Enda problemet var väl att man helst inte skulle ha någon byst. Jag tror att det var då man uppfann bysthållaren, och att den var avsedd att platta till brösten. Fast det behöver man ju inte bry sig om. Vill man se mer 20-tals mode på film kan man ju se Cabaret med Liza Minelli, Den store Gatsby eller varför inte Natt i Paris, där åker man ju tillbaka till 20-talets Paris. Titta på Badhotellet på TV4 PLAY.
Nedan, mönster till 20-talsinspirerade klänningar. Burda 2376, 95 kr. Köp mönster on-line -  Alrups-sy.se
Vill man se fler mönster till historiska dräkter eller maskeradkostymer, se Alrups-sy.se/lajv
 

Vackra äldre kvinnor ...

Nu är det snart dags att plocka ut en del mönster ur Vogues mönstersortiment. När jag fick listan över de som ska returneras den här gången så fanns Vogue 8504 med. Det är ett av mina favoriter, både för att toppen och byxorna är snygga, men i synnerhet på grund av den vackra modellen. Hon är så snygg. Gillar ni mönstret så passa på de närmaste dagarna, kampanjpriset på Voguemönster gäller till och med 31 mars.
Nedan, utgående mönster Vogue 8504, The Vogue Woman, stl 34-40 och 42-50, kampanjpris 84 kr, ordinarie pris 129 kr.
På tal om vackra äldre kvinnor, läs och titta på bilderna i reportaget "92 år och stilikon - 23 bevis på att ålder aldrig är ett hinder" på damernasvarld.se. Och vill man se ännu fler vackra "grå pantrar" så kan man köpa boken Advanced Style, 2012, Ari Seth Cohen. (den finns att beställa på både bokus och adlibris). Jag köpte den i fjol efter att ha sett ett reportage om Ari Seth Cohens blogg, Advanced Style, på tv. Han är en kille i New York som bloggar och fotograferar damer med stil. I boken finns bilder på många härliga, vackra, och modiga damer. Man kan även se/höra hans intervjuer på youtube - Ari Seth Cohen (youtube). Små korta filmsnuttar som man blir glad av.
 

Dagens mönster Butterick 6019

Nytt retroinspirerat mönster, Buttericks 6019, Patterns by Gertie. Buttericks nya vårmönster kom i fredags och jag sålde ett Butterick 6019 redan i går. Det är jättesnyggt. Kolla gärna Gretchen Hirsch blogg, "Gertie's New Blog for Better Sewing", där finns mycket sömnadsinspiration. Det är Gertie som har designat det här mönstret. Är man intresserad av vintage/retroinspirerade mönster så titta på vår "specialavdelning", Alrups-sy.se/retro.
Buttericks 6019, Patterns by Gertie, retroinspirerad klänning i två varianter, size 4-12 (stl 30-38) och 12-20 (stl 38-46), 89 kr. (Köp mönster on-line, Alrups-sy.se).