Nytt burdamönster inspirerat av Village People?

Bland de höstens nya burdamönster hittade jag ett mönster, poliskostym med kortbyxor, som fick mig att le glatt. När jag såg det tänkte jag på Village People och discoeran på 70-80-talet. Jag var tvungen att göra en liten tripp längs memorylane och titta på videon YMCA med Village People på Youtube.
Undrar om jag kommer att få någon beställning på det här mönstret? Och kommer den i så fall att sys upp i guld?
Nedan, BURDA 2375, mönster till poliskostym, dam och herr, 95 kr (Alrups-sy.se).Fler
Fler maskeradkostymer från BURDA - Alrups-sy.se/BURDA_Historiska 

Petra Marklunds snygga byxdress

I Allsång på Skansen förra veckan hade Petra Marklund på sig en väldigt snygg byxdress ("Jag lever och andas allsång" Aftonbladet.), och jag har sålt några mönster till byxdressar den här veckan. Kanske beror det på det?  Sommaren 2014 har man sett många byxdressar, och i Femina fanns ett reportage "Så bär du byxdress", Femina.se, och där kan man få lite tips. Det finns en del mönster till snabbsydda byxdressar, för dem som har semester kvar. En mer bekväm variant av byxdress är att sy en topp och ett par byxor i samma tyg, intrycket blir detsamma, men det är lättare att sitta (och att gå på toaletten).
Nedan, NEW LOOK 6291 easy, mönster till enkel, snabbsydd byxdress och solklänning. Mönsterpris, 89 kr (Alrups-sy.se). Vill du se på fler byxdressmönster, sök under "byxor" på respektive mönstermärke, där finns de.
 Nedan, MCCALLS 6083, easy cut-to-fit, mönster till byxdress, 89 kr, Alrups-sy.se 
Nedan, mönster till tvådelad, mer "skräddad" byxdress. Butterick 6066, Lifestyle wardrobe, mönster till topp, byxor och klänning. 89 kr, Alrups-sy.se 

Jag bläddrar i BURDAS nya höst/vinterkatalog på nätet

Jag har lämnat skuggan under äppleträdet och uppsökt den ännu svalare skuggan bakom huset. Det är säkert varmt och otäckt att vara ute i solen ... vad är väl en bal på slottet, typ ;). Faktum kvarstår, jag får inte vistas i solen och måste försöka göra det bästa av situationen. Bättre att ligga hemma i skuggan än på sjukhus. Och en av sönerna jobbar och är hemma så han kan gå och handla (glass?) till mig. Och jag har gott om böcker och jag har dator och internet. I går lade Burda (Burdastyle.de) ut de nya mönsterkatalogerna på nätet, Burda Blätterkataloge. 
Okej, jag har ägnat mig åt lite tröstshopping också. Jag har beställt två böcker: 100 Years of Fashion, (Cally Blackman, 2012, en) och Vogue : Christian Dior, (Charlotte Sinclair, sv 2014). (Nej, jag får inte betalt för att lägga ut det här). Bra att ha något att se fram emot. I går läste jag Versailles, slottet parken livet (Jonas Nordin, 2013). Den var väldigt bra, massor av fakta. I dag ska jag läsa en "feel-good" roman, måste ha lite omväxling. Eller ska jag ta en blodig deckare?
På tal om bal på slottet och Versailles, nedan, Simplicity 4092, mönster till historisk dräkt, klänning 1700-tal. 105 kr (Alrups-sy.se). Madame de Pompadour älskade rosa och ljusblått.