Tygaffärer on-line

Fick en fråga av en kund angående var man kan köpa tyger on-line. Bra fråga. Så jag tittade runt på nätet och sedan har jag gjort en liten lista. Jag har inte köpt tyger från alla dessa själv, men jag har valt webbbutiker som har adress i Sverige och där man kan ta kontakt med personalen.
Ohlssons Tyger, (olssonstyger.se), butiker finns runt om i Sverige, bla i Stockholm.
Rosa Huset, (rosahuset.com), finns i Borlänge.
Jonic-Textil.se, (jonictextil.se), Kristianstad.
Tygvaruhuset, (tygvaruhuset.se), butik i Järfälla.
Tygpunkten, (tygpunkten.se), Kävlinge.
Liandlo, (liandlo.com), barntyger, Gränna.
Skrädderi Margareta, (mabelli.se), festtyger, Halmstad.
Gittes Tygkälla, (gittes.se), Rinkaby utanför Kristianstad.
Italienska Modetyger Tessuti, (italienskatyger.e-butik.se), Mölndal. Importerade italienska modetyger. Jag har hört mycket positivt om den här butiken i Mölndal och måste helt enkelt åka dit snart och titta själv.
Simbra Siden, (simbrasiden.se), Stockholm, importerar sidentyger. 
Urda Hantverk, (urda.se), Frövi, tyg till medeltidskläder.
Ekologiska Tyger, (ekologiskatyger.se), Stockholm.
Röda Tråden, (rodatraden.com), Stockholm, specialiserad på tyger och tillbehör till korsetter och underkläder.
Det blev ganska många webbutiker till slut. Det finns säkert fler. Hör gärna av er om ni har tips.
En annan dag ska jag kolla upp "vanliga" tygaffärer som finns i Göteborg med omnejd och där man kan gå in och titta och känna på tygerna, vilket jag tycker är bland det roligaste som finns. 
Här har det varit stressigt de senaste dagarna. Vår hemsida fungerade inte och maken och jag måste fixa länkarna så fort som möjligt. Det är inte klart än och jag hoppas att kunderna har överseende.
Dessutom har Butterick och Kwik Sew nya vårmönster kommit, de kom i går och det har jag inte hunnit lägga ut på Facebook än. Där fanns en hel del fina mönster... Se gärna Butterick Spring 2016 och Kwik Sew spring/summer 2016. Alla dessa mönster finns i lager nu.
Nedan, Butterick 6320, nytt mönster till byxdress och klänning, 89 kr (Alrups-sy.se/butik).

Påskmys med mord och mode

Nu är jag förberedd inför påsken!
Jaså, det är bara fyra dagar ledigt? Jag har i alla fall laddat rejält med läsning.
Hela familjen ska samlas och det ska ätas ägg och lamm, och cheesecake och spelas sällskapsspel. Mitt favoritspel är När då då. Ägg är förresten väldigt nyttigt, läs gärna "Ägg är dubbelst så nyttigt som vi trott", (femina.se). 
I morgon långfredag ska det regna och det passar mig perfekt. Boken Banbrytande mode köpte jag på bokrean, ett riktigt fynd som jag ser fram emot.
Längtar man efter lite flärdfullt vintagemode kan man titta på Vintage Life Magazines hemsida. Eller svenska retrotidningen Minnenas Journal, (land.se/retro).
Nedan, det börjar dyka upp fler retromönster till barnkläder i mönsterkollektionerna, till exempel Butterick 6315, mönster till retroklänning barn, 89 kr,  Alrups-sy.se/butik 


Vill man titta på fler mönster till retroinspirerade kläder gå till vår retroavdelning. - "Alrups-sy.se/retro"
GLAD PÅSK !

Retromode 1966

Jag har haft influensa och varit sjuk förra veckan, så jag passade på att läsa och se på film, när jag orkade. Bland annat läste jag Minnenas Journal, en svensk retrotidning, och via den hittade jag en väldigt trevlig hemsida. "Retro - samarbete med Minnenas Journal", (land.se/retro). Här fanns gamla husmorsfilmer och jag tog en tripp längs memorylane och mindes hur jag fick följa med mamma till Folkets hus bio i Lidköping varje höst och vår för att se det senaste för alla husmödrar. Snacka om tidsdokument från en tid när de flesta mammor var hemmafruar.
Jag hittade en film med inslag med skomode från 1966 och jag ville ha alla skorna, nu, i vår. Titta på "Sugen på shopping? Inspireras av 60-talet." På samma ställe hittade jag en ny bra blogg "Leones Vintage, loppisfantast och nostalgiexpert". Där fanns även tips på evenemang, bl a i Gävle.
Maken och jag ska till Göteborgs Vintagemässa i maj och sälja retromönster, det ser jag fram emot. Läs mer om Göteborgs Vintagemässa. (vintagegbg.se).
Nedan, Simplicity 1197,1960's Vintage, mönster till klänning och kappa i retrostil, 125 kr, Alrups-sy.se/butik 
60-talets mode var både snyggt och bekvämt, när man ser det så här i efterhand ...
Vill man se mer mönster i retrostil, titta på Alrups retroavdelning, (alrups-sy.se/retro).