Sommarkläder, tips och mönstertips

Såg TV4 morgonprogram 16 maj och där pratade man om sommarkläder, och sommarklädsel. 
"Får man ha shorts på jobbet?" (tv4play/nyhetsmorgon, 11 minuter), kallade de inslaget, men de visade några typiska plagg för den här sommaren och dessutom pratade de mycket om skor, och vilka skor man ska ha till olika klädsel. Titta på det korta inslaget :)
Dessa plagg nämndes: Shorts i olika längder; culottebyxan; omlottblusen; byxa med hög midja med knytband; kaftan; tyllkjol + olika skomodeller.
Lite mönstertips: 
Shorts. (Minns ni cityshortsen på 1980-talet?) och culottebyxan, för de som vill ha en lite mer klädd variant av shorts. Mönstertips: Burda 6812, mönster till shorts, culottebyxa och långbyxa.
Omlottblus. Mönstertips: Burda 6425, mönster till omlottblus med 2 ärmlängder och Vogue 9298, mönster till body med omlottöverdel, 3 olika ärmvarianter. Båda dessa mönster är nya för i vår/sommar.
Byxa med hög lining och knytband i midjan - paperbagtrousers, eller paperbagskirt. Mönstertips: Burda 6544, mönster till vida långa byxor eller culottebyxor med s.k. paperbaglinning. 
Kaftan, fortfarande stort. Mönstertips: Butterick 6559, nytt mönster till kort och lång kaftan och Butterick 5652, kaftanmönstren som säljs mest, mönster till V-ringad topp, kaftan, byxor och byxdress, i samma mönster. En kund beställde McCall's 7598, mönster till vid lång klänning med raglanärm eller utan ärm och sommarbyxdress. En variant om man inte vill ha så vid kaftan och kanske ha bara armar.
Tyllkjol (och att man kan ha både platta skor och högklackat till lång tyllkjol eller finklänning). Mönstertips: Simplicity 1427, mönster till tyllkjolar i olika längder. 
Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Se gärna Alrups-sy.se prislistaTitta på webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring (073-5616384) eller mejla (e-post: [email protected] ) din beställning. Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag. 
Kommentera inlägget här: