Tips på mönster till mammabadkläder

I dag fick jag ett mejl från en blivande mamma som jagar efter ett ett mönster till gravid-baddräkt. 
Tyvärr finns det inte något baddräktsmönster avsett för blivande mammor i sortimentet just nu, men jag mejlade henne i alla fall några tips och förslag. Och eftersom det kanske finns fler som vill ha mönster till en "mamma-baddräkt" så publicerar jag här svaret som jag skickade.

"Här är några tips. Alla mönstren finns att köpa i vår e-butik, Alrups-sy.se. Se gärna prislistan. 
Vill du ha en hel baddräkt – använd Butterick 6358, mönster till bikini och hel baddräkt. Baddräktens framstycken kan göras bredare, ändra skärningen från )( till () så får du plats för magen. Utgå från bystmåttet när du väljer storlek. Se Alrups storeksguide.  

Det enklaste är kanske att göra en tvådelad baddräkt, en tankini, då kan du variera storlekarna lättare. 
Mönster till tankini, Butterick 6360 här kan du göra framstycket större och dra åt eller släppa på banden i sidorna beroende på hur åtsittande/kort du vill att överdelen ska vara. Snyggt med drapering i sidorna. Tips gör framstycket längre så att du får mer tyg där.

En gullig variant är McCalls 7168, retroinspirerad bikini. Här är bikinitrosan hög i midjan och du kan lägga till extra så att den blir högre om du vill ha en stadig byxa runt magen. 

 Ett annat förslag är att använda ett mönster för stora storlekar. Använd en storlek som passar byst och mage (här får du nog göra ännu mer plats för magen) och en mindre storlek till bakstycke rygg. Simplicity 8344 är ett mönster i stora storlekar till hel body/baddräkt."

Jag glömde påminna om att man bör öka både längden och bredden på tyget "över magen" om man vill ha större plats för bebismagen. Använd måttbandet, en av sömmerskans "bästa vänner" (de andra är strykjärnet och fingerborgen, men det finns säkert fler). 
Till sist: sy helst upp ett provplagg först, gärna av en gammal (elastisk) T-shirt. 
Tjat, tjat, tjat om att man ska sy provplagg/toile, jag vet. Men det är väldigt smart att göra det ;) 
Nedan, Burda 6957, populärt mönster till omlottklänning och topp för blivande mammor.

Fler bra mönster till kläder för blivande mammor finns på Alrups Burda - mamma. Jag tycker att Burda har bra mönster för gravida, men det finns även på de andra mönstermärkena förstås. (Dock inga baddräkter).

Köp mönster on-line från Alrups-sy.se . Se gärna Alrups-sy.se prislista.
Titta på webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. 
Ring (073-5616384) 
eller mejla (e-post: alrups.sy@alrups-sy.se) din beställning. 
Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag. 

Kategori:
Kommentera inlägget här: