Halloween närmar sig ... "and Nobody Expects the Spanish Inquisition".

Jag och maken firar inte Halloween. Men den yngre generationen verkar ha anammat idén och går på fest/maskerad. 
En av sönerna ska vara gangster eller kanske privatdetektiv från 1930-talet, tror jag. Han har i alla fall lånat lite grejer. Både han och den yngste pratade om Monte Pythons sketch - "Nobody expects the Spanish Inquisition", och den yngste planerar att sy en kardinalskappa. Se gärna sketchen på Youtube - "Spanish Inquistion - Monty Pythons Flying Circus", Youtube.com.
Jag var med och köpte tyget och han ville ha ett jerseytyg med tungt fall så att han kunde använda den som morgonrock efteråt. Han är sjutton och bor hemma fortfarande så det ska bli intressant att se en rödklädd kardinal på 1,90 i köket på morgnarna. Mellanbrodern gav honom en lågkullig hatt med breda brätten i födelsedagspresent för två veckor sedan. Jag ska tala om hur det går med hans syprojekt, hittills är delarna utklippta och nålade. För tillfället står arbetet stilla eftersom han haft flera skrivningar de senaste veckorna.
Han har använt Burda 2388, mönster till lång rock, sydd i våder och vidd nedtill, typ Matrix-rock eller kardinalskappa. Se bilder nedan.
Här i grannskapet finns det en del barn och det brukar komma några varje år som säger "Bus eller godis?" Jag ska köpa lite godis så att man har att ge dem ifall om att. I påskas var det faktiskt några påskkärringar här och lämnade påskbrev.
Förmodligen har Halloweenfirandet fått skjuts av Harry Potter och hans värld. Och tycker man att det är kul att ha maskerad så varför inte. Det kan behövas lite fester som piggar upp oss så här års. Även vuxna.
Såg den här artikeln i Femina på nätet: "17 gulliga, coola och roliga Halloweendräkter för barn", femina.se
Lilla Cruella de Vil på bilden i artikeln är verkligen tuff-gullig.
Nedan, Simplicity 1584. Mönster till maskeradkläder till barn. 

Fler mönster till Halloweendräkter finns på vår historiska/cosplay avdelning - Alrups-sy.se lajvMen det är mest till vuxna personer. Vill man se maskeraddräkter till barn föreslår jag Simplicitys Costumes, på den här hemsidan finns mönster till både vuxna och barn. Eller Alrups-sy.se Burda - barn maskeradkläder.
Köp mönster on-line från Alrups-sy.seTitta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring (073-5616384) eller mejla (e-post: alrups.sy@alrups-sy.se) din beställning. Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag. 
Kommentera inlägget här: