Har fyndat bok om Jackie Kennedys favoritdesigner - Oleg Cassini

Jag lyckades fynda "A thousand days of magic dressing Jacqueline Kennedy for the White House", en bok om Jackie Kennedys kläder och stil på Bokus höstrea :) 
Den här boken har funnits i min "önskelista" på Bokus ett tag och plötsligt ser jag att den kostar 95 kr i stället för 242. Några klick och så var den min. Man kan köpa den fortfarande, men till ordinarie pris.
Boken har skrivits av Oleg Cassini, designern som valdes att skapa Jackie Kennedys garderob under hennes år som presidentfru i Vita huset (First Lady 20 jan1961-22 nov 1963). Den innehåller massor av bilder, skisser och text. 
Jag hittade faktiskt en kort liten reklamfilm om boken på Youtube.
Det är mycket intressant att läsa hur han skapade hennes speciella enkla klassiska stil. Hon var relaitvt lång (170 cm) och hade raka breda axlar. Han beskriver att han vill att plaggen ska utgå från axlarna och att de ska framhäva ansiktet. Och hon hade ganska stort huvud och ville inte ha stora hattar, så då ritade han pillerburkshatten. 
Titta gärna på min blogg från 5 feb 2017 - "Jackie Kennedy Onassis hade perfekt stil", alrupssy.blogg.se
Oleg Cassini var Jackie Kennedys stylist, kan man säga, och han planerade även smycken och accessoarer. I boken finns exempel på deras skrivna kommunikation angående kläder vid olika tillfällen.
Oleg fortsatte att jobba som designer även efter Vita Huset-åren och han skapade kläder nästan ända fram till slutet av sitt liv. Se gärna en intervju av honom där han berättar om sitt liv, på Youtube. "Oleg Cassini: Designer to the Stars". Youtube.com som gjordes 2005, (han var då 91 år). Intervjun är otextad. Oleg Cassini var även en playboy, han dejtade de vackraste kvinnorna i Hollywood och han gifte sig flera gånger. (Ett tag var han förlovad med Grace Kelly, men hon valde att gifta sig med prins Rainier i stället.) Men Oleg Cassini är förmodligen mest känd för att han skapade Jackie Kennedy-stilen.
Och boken, "A thousand days of magic dressing Jacqueline Kennedy for the White House" var väldigt fin och intressant. Jag är glad över att jag köpte den.
Nedan Simplicity 8460, mönster till vintage klänning och jackor, 
Nedan, bild på uppsydd klänning och kort jacka, Simplicity 8460. Mönstret kostar 125 kr + frakt. Köp mönster on-line från Alrups-sy.se i Trollhättan.
Mönstret ovan är ett av Simplicitys 13(!) nya vintagemönster som just har kommit. Se gärna alla våra (Alrups-sy.se) retro/vintagemönster på vår retroavdelning - Alrups-sy.se/retro. 
Alrups-sy.se - nya Simplicity mönster vinter 2017
Köp mönster on-line från Alrups-sy.seTitta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring (073-5616384) eller mejla (e-post: [email protected]) din beställning. Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag.  
Kommentera inlägget här: