Byxtrender i höst

Jag har samlat lite inspiration till oss som vill sy byxor i höst. 
"Dressat, avslappnat eller sportigt chic - hitta dina favoriter bland höstens mest stilsäkra byxor", metromode.se.
Rutigt är modernt igen."Rutigt är hetaste trenden just nu, 14 trendiga plagg som lyfter garderoben", metromode.se
Manchester har kommit tillbaka! Vi som var med på 70-talet, vi minns ... Och manchesterbyxor, det är skönt och bekvämt. "12 trendiga manchesterplagg just nu", elle.se
Grå byxor, väldigt praktiskt och lätt att kombinera med andra färger. "Höstens outfits blir snyggare och mer stilsäkra med grå byxor ...", metromode.se.
Kostymbyxan är både snygg och bekväm, och det finns flera bra mönster. Men det handlar förstås även om tyg- och färg- och mönsterval. Jag var i Vänersborg i dag och köpte ett smårutigt tyg till byxor, svart/vitt. Men tänker nog göra ännu ett par kostymbyxor av Burda 6471, som jag skrev om i förra bloggen. Har man hittat ett mönster som passar och ändrat det så är det lika bra att använda det flera gånger. 
Nedan, Simplicity 2860 Amazing Fit, mönster till "skräddarsydd" byxa med variationer för raka-, medelkurviga- och kurviga figurer. Modellen passar bra att ha under jumprar och stora skjortor. Den har inga veck vid midjan så det blir ingen extra vidd på magen. Mönstret kostar 125 kr + frakt och finns i s 8-14 (stl. 34-42) och s14-22 (stl 40-48).
Nedan, så här ser mönsteromslaget ut till Simplicity 2860.
 Köp mönster on-line från Alrups-sy.seTitta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring (073-5616384) eller mejla (e-post: alrups.sy@alrups-sy.se) din beställning. Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag. 
Kommentera inlägget här: