Brudklänningar !!

I går fick jag ett gott skratt när jag läste "11 bröllopsklänningar som inte alls såg ut som i katalogen", (elle.se). Titta och läs den! Men på tidningen Elle webbsida kan man även njuta av bilder på vackra brudklänningar.Lite inspiration till er som ska sy/beställa en brudklänning. "38 av världens vackraste brudklänningar", (elle.se), och vi andra kan väl titta för att det är trevligt att se på vackra klänningar.
De som ska stå brud i pingst har väl (förhoppningsvis) redan skaffat sina brudklänningar, men ni som ska gifta er i augusti kanske behöver lite tips. Augusti är den största bröllopsmånaden i Sverige numera, har jag läst någonstans, och har alltså passerat pingst. Det sägs att det beror på att brudarna vill ha en snygg solbränna när de gifter sig. Här är fler bilder på vackra brudklänningar - "The 10 Best Dresses from the Bridal 2016 Collections", (vogue.com). Ännu fler: "100 Bridal Looks from the Spring 2016 Runways", (vogue.com)
Fast det är inte kul att åka på bröllopsresa i augusti, i alla fall inte om man vill åka till Paris. Fråga oss, min man och jag, vi vet, vi åkte dit för att fira vår tioåriga bröllopsdag. Det är inte alls kul och romantiskt i ett sommarkvavt Paris. Det kanske man inte tänker på när man bestämmer datum för bröllopet. I vårt fall berodde det inte på att jag ville vara solbränd, utan för att vi var så upptagna hela sommaren med två barn (en var 2 år och och den andre 6 månader) och dessutom målade vi huset och maken tävlingsseglade varenda helg (nästan) hela sommaren. Det var helt enkelt den enda tiden som passade. Det har i alla fall runnit mycket vatten under broarna (i Paris) sedan dess.
I augusti i år har vi tjugoårig bröllopsdag och har nog tänkt att stanna hemma och fira den i ett sommarsvalt Sverige i stället.
Nedan, Vogue 1495, mönster till brudklänning och balklänning. Det här är det senaste mönstret vi fått till brud- och balklänning, och det var med bland Vogues sommarmönster.
Vill ni se fler mönster på brudklänningar - titta på Alrups-sy.se/brud.  
Kommentera inlägget här: