Fyra plagg på en vecka

Ingen kan väl ha missat utmaningen "Four Fit Challenge", eller "Fyra plagg på en vecka", (blinkabla.se/projekt/sysav-four-fit...). Jag tycker att man läser om den överallt just nu, och ser reportage på tv. "Utmaning för klädtokiga: Fyra plagg på en vecka", (tv4.se/nyhetsmorgon...).
Det är tydligen många som har antagit denna "utmaning". Varför man gör det här? För miljöns skull förstås, (och ekonomins skull). Läs artiklarna så förstår ni. 
Får man gissa på att accessoarerna blir viktigare i framtiden. "Detaljerna som sätter stilen", (ulrika.femina.se/detaljerna ...). Perfekt, tycker jag som gillar smycken, scarves, handväskor, skor och handskar. Så gjorde man förr också, det ser man i stilböckerna från första halvan av 1900-talet. (Mer om det en annan gång, jag har några stycken sådana böcker).
När man hade ont om pengar, eller möjlighet att köpa kläder, så skaffade sig en garderob med basplagg som man skötte om, och sedan varierade man den med olika accessoarer och tillbehör. Läs gärna "Stilproffsets 8 bästa råd: Så håller kläderna längre", (ulrika.femina.se/stilproffset...).
Tillbaka till - Fyra plagg på en vecka. Tre klänningar och en kofta? Två överdelar och en kjol och ett par byxor? Man får tvätta hur mycket man vill, och använda vilka accessoarer man gillar. Det borde väl gå, eller?
Men små garderober är inte något nytt. Donna Karan lanserade "The Seven Piece Wardrobe", 1985. Läs "Capsule Wardrobe", (en.wikpedia.org). Hon skapade en garderob med bara sju plagg, däribland bodyn, som skulle få yrkeskvinnan att slippa tänka på kläder. Lyssna på "Om modeskaparen Donna Karan", Stil i p1 från 19 november 2010, (sverigesradio.se).
Gillar man Donna Karans design kan man köpa Voguemönster, design Donna Karan och Vogue-DKNY, och sy själv.
Nedan, Vogue 1465, Donna Karan Collection, mönster till jacka, kjol och topp. 155 kr, (Alrups-sy.se/butik). Obs kampanjpris 95 kr september månad 2015.
Kommentera inlägget här: