Camilla Thulin och hennes superfina utställning i Stockholm

 Camilla Thulin, hon är helt enkelt magnifik. Dessutom har hon en underbar inställning till ... allt. Jag beundrar och inspireras gärna av hennes inställning till kroppen, hälsan, skönhet, kläder, stil, mat, m. m. Läs gärna en intervju med henne från 30 november 2014: "Camilla Thulin: Jag har inte tid att stressa", (expressen.se/halsoliv).
Fredagen den 13 november var jag på utställningen "Camilla Thulin - kostymer, korsetter och Army of Lovers" på kulturhuset i Stockholm.
Här kan man tala om glitter och glamour, och klädprakt! Men det handlar också om välsydda kläder och utsökta detaljer.
Nedan, bilder från kostymer från "Amadeus".
Utställningen var väldigt bra. Kostymerna var dels arrangerade gruppvis, se ovan, och dessutom fanns det en pappersbit vid varje kostym där man kunde se vem som burit den och vid vilket tillfälle/opera/uppsättning. Se den mörkröda herrkostymen ovanför till höger.
Man kunde gå nära intill kostymerna och studera sömmar och detaljer, något som jag är väldigt förtjust i att göra. Nedan, ett paljettprytt klänningsliv i närbild.
 På utställningen kunde man även se en del vintageplagg. Se nedan.
Och här fanns även en lång vacker klänning som Camilla Thulin bar när hon kommenterade festkläderna på Nobelfesten för några år sedan.
 Vill ni se fler (och proffsigare) bilder kan ni titta på "Pressbilder", (kulturhusetstadsteatern.se).
Utställningen pågår till 3 januari 2016, och rekommenderas varmt.
Den här utställningen handlar inte om mode. Enligt Kulturhusets modechef Karina Ericsson Wärn handlar den om stil. "Stilutställning av Camilla Thulin", (alltomstockholm.se).
För mig är Camilla Thulin sammankopplad med ordet stil och snygga klänningar. När min väninna AC gifte sig nyligen hade hon på sig en jättesnygg blå klänning med drapering från Camilla Thulin. Här kan man läsa mer om Camilla Thulin: "Camilla Thulin", (Camillathulin.se).
Hon har även en trevlig blogg ihop med sin granne, "Oss granntanter emellan", (granntanter.se).
Gillar man snygga figursydda klänningar med drapering och har lust att sy en själv så kan man titta på det här blogginlägget - "Tips på nytt mönster till figurformad klänning med drapering."
Kommentera inlägget här: