Ett "säkert kort"-recept på chokladmousse

I går gjorde jag chokladmousse och använde ett av mina "säkra kort"-recept på chokladmousse. Det här receptet är jättelätt att lyckas med.
Mousse au chocolat, (4 pers)
100 g mörk choklad (gärna 70 - 80 % kakao)
ev. 15 g smör
3 ägg, delade i gulor och vitor
ev. lite konjak/whisky/punsch/kaffe
 
1. Smält choklad och eventuellt smör i ett vattenbad på låg värme, (eller i mikrovågsugn).
2. Vispa ihop den smälta chokladen med äggulorna. Vispa äggvitorna tills de är fasta och vänd ner skummet i chokladen.
3. Häll upp smeten i 4 skålar och ställ den i kylskåpet. (Ju längre den står desto fastare blir den).
Jag dubblerade satsen och garnerade med kokosflagor. (Och jag använde hälften ljus choklad och hälften mörk choklad.)
Nedan, MCCALL'S 2947, ett mönster till 8 olika förkläden, 89 kr. (Alrups-sy.se.)
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: