Consuelo Blocker - inspirerande stilblogg

Jag har hittat en 50+ bloggare som har en väldigt snygg och inspirerande stil. En stil som kanske kan beskrivas som sportig - klassisk, med tvist. Hon lägger ut bilder på sig själv i olika "outfits" och skriver om sig själv och vad hon gör. 
Nedan, foto på Consuelo Blocker
Consuelo Blocker och skriver på portugisiska eller spanska, (vet ej). Se och läs mer här. 
Consuelo Blocker Instagram 
Om man inte förstår språket så kan man njuta av bilderna eller så kan man använda Google Translate/Översättning. Det fungerar så pass bra att man förstår. 
Hon skriver mycket om mode och resor och om Italien där hon bor. Och hon ser väldigt glad och charmig ut.
Äntligen en 50+ kvinna som bjuder på bilder av sig själv, och stiltips och ett plus för att hon inte är lång. En väldigt inspirerande blogg. Tack så mycket, Consuelo Blocker! 
Titta på bilderna hon tog när hon gick en långpromenad - "Promenader räddade mitt liv", (enligt Google translate.) 
Äntligen inspiration vad det gäller långbyxor
Jag gillar hennes byxor. Hon tycks ha hittat en byxmodell som passar henne bra. Jag tror att hon ganska kort, eller i varje fall inte lång, och hon har ofta byxor som sitter bekvämt över höfter och lår men som smalnar av nedtill och slutar ofta vid vristen. Hon använder både träningsskor, sandaler och högklackat och byxlängden passar alla dessa skor. 
Jag har varit på jakt efter en bra byxmodell som är både klädsam och bekväm och nu ska jag snart sy ett par mörkblå kostymbyxor. Jag har studerat många bilder på Consuelo Blocker på Pinterest och till sist samlade jag ihop allihop på en särskild anslagstavla - Pinterest.se/alrup/consuelo-blocker-stil.
Sedan letade jag bland alla mönster för att hitta ett byxmönster som passar. Jag håller på och velar mellan dessa mönster: Butterick 5682, Burda 6889, Vogue 1522 eller Burda 6689. Återkommer ...
Men först måste jag göra färdigt min blommiga jacka, nu är det bara detaljerna och knapparna kvar. Men vad för sorts knappar ska jag ha. Eller stora tryckknappar?