Vem är Suzy Menkes?

Jag råkar veta vem Suzy Menkes är eftersom jag ibland läser brittiska Vogue på nätet och dessutom tycker jag om att läsa hennes reportage från olika utställningar runtom i Europa och världen. Vill man läsa om utställningar och mode går man in på "The Suzy Menkes Report", (suzymenkesvogue.com). Sedan ska man välja land. Jag brukar välja franska, och sedan får man en hel rad med olika reportage att välja mellan, det är bara att välja det man tycker ser intressant ut). (Väljer man UK, (vogue.co.uk/suzy-menkes)  får man Suzy Menkes intervjuer och reportage med större inriktning på brittiska nyheter.)
Är man intresserad av skor kan man gärna läsa hennes reportage från en utställning om skor, "Shoes: Pleasure and Pain, the highs and lows of the V&A's current show", (vogue.fr/suzy-menkes/...). Utställningen pågår nu på Victoria & Albert Museum i London: "Shoes: Pleasure and Pain.", (vam.ac.uk), och det finns en hel del att läsa på museets hemsida också.  Men om man läser Suzy Menkes reportage från utställningen så är den mer personlig, utförlig och många fina bilder på skor. Vill man se ännu fler bilder kan man titta på Suzy Menkes instagramkonto, (instagram.com/suzymenkesvogue).
Sedan vill jag rekommendera att lyssna på när Susanne Ljung intervjuar Suzy Menkes i Stil i P1, (sverigesradio.se). Programmet sändes i radio 31 juli. I intervjun säger Suzy Menkes att hon tycker om kappor och att det är ett väldigt praktiskt klädesplagg.
Nedan, Vogue 1441, designermönster Koos van den Akker, mönster till kappa.