Håll formen med baletträning

Enligt franska Vogue är det många modeller och vackra kvinnor som håller sig i form med hjälp av klassisk balett, eller balett som träningsform. "Dance fever", Vogue.fr. De som har dansat balett när de var barn har vacker hållning livet ut, sägs det. Jag läste en artikel om att det är många vuxna kvinnor, och inte enbart trådsmala sådana, som gärna vill hålla på med grand plié och stå vid barren och träna. Är man intresserad är det bara att googla "Balett för nybörjare.
Om man inte vill stå och vifta med armarna inför andra kan man köpa en träningsdvd och göra det hemma. I USA är det stort. Kolla Disclords utbud av balett fitness dvd, (de direktimporterar utländska dvd), så förstår du vad jag menar. På Youtube finns ett avslappnande (!?) träningspass - New York City Ballet Workout 1 med klassisk musik. Testa den! Det gjorde jag, när jag var ensam hemma, (och utan tyllkjol, ha ha).
Nedan, mönster till träningskläder för vuxna damer, Kwik Sew 3661, 89 kr. (Symönster on-line: Alrups-sy.se )
Mönster till små ballerinor, Kwik Sew 4011, 89 kr, (Symönster on-line: Alrups-sy.se )
Mönster till ännu mindre ballerinor, Butterick 5545, 89 kr. (Symönster on-line: Alrups-sy.se )
Och så till de allra minsta "ballerinorna", Simplicitymönster 1956, 105 kr. (Mönstret är bara till kjolarna och till applikationerna på t-shirtarna.) (Symönster on-line: Alrups-sy.se )