Vacker Rowena Ravenclaw-dräkt

Nu förekommer det en hel del tema-fester och maskerader och liknande.
Mellansonen och hans flickvän var på Halloweenfest i går, och Erik såg ut som om han gick på Slytherin, ett av de fyra elevhemmen på Hogwarts. Harry Potter och hans värld är väl ett lämpligt tema till en november-/Halloween-fest. 
Apropå Harry Potter och hans värld så fick jag en bild av en mönsterkund. Hon hade sytt en Rowena Ravenclaw-dräkt till sin dotter. Hon hade köpt Simplicity 1137, och resultatet ser ni på de två bilderna nedan.
Klänningen är väldigt vacker, och välarbetad. Titta på snörningen i ryggen på bakstycket, se den andra bilden nedan. 
Så här såg den ut bakifrån, jättesnygg, eller hur. 
Tack så mycket, Ulrika, för att jag fick publicera bilden i bloggen! Klänningen är så vacker (och modellen också). Hoppas det kan vara lite inspiration för andra som funderar på att starta ett liknande syprojekt.
Är man nyfiken på vem Rowena Ravenclaw är/var så kan man läsa mer här. Hon finns med i Harry Potter-böckerna. 
Jag läste alla Harry Potter-böckerna för mina barn(födda 1994, 1995 och 2000) så jag känner att jag har lite hum om Harry Potters värld. Dessutom har jag sett filmerna och gillar dem. De är ju en del av mina barns barndom. Jag känner till de fyra elevhemmen, Slytherin, Ravenclaw, Hufflepuff, och Gryffindor. Rowena Ravenclaw grundade elevhemmet Ravenclaw. Men jag hade inte koll på hur hon såg ut. Om man undrar liknande saker kan man alltid söka på Google bilder eller Pinterest. Så här blev sökrestultatet på Pinterest, Rowena Ravenclaw
Nedan, Simplicity 1137, mönster till klänning inspirerad av fantasy och medeltiden. Se även bild ovan. 
Fler mönster till kläder till maskerad, cosplay, lajv och dräkter i historisk stil, se vår specialavdelning : Alrup.se/lajv.
Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring eller mejla din beställning. Vi skickar samma dag.