Afternoon tea på Tjolöholms slott 20191027

Förra söndagen, 27 okt 2019, var Ann-Christin och jag på Afternoon Tea på Tjolöholms slott. Det var väldigt mysigt. Vi hade bokat platser kl. 16.30 och när vi närmade oss slottet såg vi att det var tänt i matsalen.
Se ovan. Vädret var "ljusgrått" och höstlikt. Man gick in via ingången på sjösidan, så vi rundade slottet. 
Vi som skulle på Afternoon Tea blev väldigt trevligt mottagna. Efter att vi hängt av oss ytterkläderna satte vi oss i "herrummet" och väntade på att bli uppropade och därefter fick varje sällskap en kort presentation. Jag ångrar att jag inte tog en bild på tebuffén, den var mycket läcker, och väldigt stor. Där fanns flera olika temuffins som man kunde ha olika marmelader och clotted cream till, naturligtvis. Sedan fanns det flera brickor med läckra trekantiga smörgåsar med olika fyllningar. Efter det kunde man välja en crumble med päron och toffeesmak + vaniljvisp, eller chokladmousse, eller något annat. Här fanns macroner och fudgebitar. I bakgrunden spelade en man piano, (vi fick veta att han var engelsk). Man fick ta tekoppar och hälla upp te (fyra olika sorter) i en tekanna som man sedan tog med sig till bordet. 
Så här såg det ut när man var vänd in mot matsalen. 
Och så här såg det ut för den av oss som hade utsikt mot trädgården.
Miljön var väldigt mysig och det vi åt var - supergott. Vi började 16.30 och tog god tid på oss. 
Efter teet ingick en guidad rundtur i en liten del av slottet. Precis lagom.
För tillfället pågår en utställning från och om Liberty i London på Tjolöholms slott, och det handlade mest om det. Perfekt, eftersom vi har varit där tidigare. 
Guiden var suverän. Kort och gott. Här är vi inne i vita gästrummet och då talade hon mycket om det stora intresset för allt japanskt under den här tiden. Titta på den vita kimonon! Och broderierna!!

Efter rundturen kunde vi titta runt i "Libertyshopen". Man hade upplåtit ett par rum på slottet där man kunde köpa Libertytyger, smycken, scarves och annat. Jag beklagar att jag inte tog några bilder från tebuffén och Libertyshopen. Men jag rekommenderar verkligen detta besök.
Libertyutställningen pågår i två månader till.
Läs mer:
Om Tjolöholms slott Det blir snart julmarknad där. Mer om Afternoon Tea på slottet. Nu är säsongen slut, men man kan gå på det i vår igen. Den pågående utställningen: Bohemian Luxury – Liberty style at Tjolöholm.
Om Liberty London, Wikipedia, (eng) och se Liberty Londons hemsida, (eng).