Städning är lika med träning!

Läste två bra artiklar om att städning är lika med träning. Plus lite tips om att man kan passa på att ta ut rörelserna och på det sättet göra det lite "jobbigare", dvs mer ansträngande - mer träning. 
Skönt, nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte tränar på gym längre.
"Studie: Städning kan vara lika bra för hälsan som träning", elle.se
Vad det gäller hushållsarbete så tror jag inte att det är särskilt vanligt att man använder förkläde i Sverige. Det verkar vara mer vanligt utomlands, så vitt jag förstår. Förr använde man förkläde, i alla fall på 1960-talet, det minns jag tydligt. Det är kanske dags att börja igen. Man kan ju se det som ett nytt "träningsplagg" ;)
Nedan, Kwik Sew 3320, smart mönster till tre olika modeller med förkläden. (Köp mönster från Alrups-sy.se i Trollhättan). 
Lägg märke till modell A, se ovan. Det skyddar kläderna bra.
Förkläden har ett oförtjänt töntigt rykte. Men det är väldigt praktiskt att ha förkläde. Och skyddar kläderna väldigt bra när man steker och lagar mat, det ska erkännas.
Och i dag pratas det mycket om miljön och att man inte ska tvätta i onödan.
Man tycks tro att män har förstått det där (?!). I affärerna finns det i alla fall grillförkläden till män i olika material, (till exempel ett (tungt) förkläde i skinn som maken absolut inte vill ha). Fast det kanske snarare beror på att män i amerikanska filmer ofta har förkläde när de står framför grillen, inte på att män är mer praktiska vad det gäller att slippa fläckar på kläderna och vill minska på tvätten (eller att de sköter tvätten). 
"Städning är också träning - så kommer du i form genom att tänka utanför boxen!", metromode.se.
I den här artikeln framhåller man att man inte behöver byta om till träningskläder för att röra på sig lite extra.
"Den bästa träningen är den som blir av", det är givetvis sant. 
Nu ska jag gå ner och koka kaffe, och göra några armhävningar vid köksbänken ;)
Men innan dess, här kommer några fler tips på mönster till förkläden: Butterick - Aprons; "Simplicity - mönster till hemmet; McCall's - Aprons; Kwik Sew - Aprons.
Förkläden är inte bara för att skydda kläderna, man kan även ha det för att vara fin. Titta gärna på några av våra retromönster till förkläden (Alrups-sy.se/retro, vår avdelning med retro/vintagemönster). Simplicity retro har fina mönster till retroförkläden och förklädesklänningar, McCall's retro och Butterick retro också.
Min mamma hade serveringsförkläde (på 60-talet) och ett år fick hon ett rosarutigt broderat förkläde från släktingar i USA i julklapp. 
Nedan, Butterick 6467, retro -47, mönster till retroförkläde. (Köp mönster från Alrups-sy.se i Trollhättan)
 Köp mönster on-line från Alrups-sy.seTitta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring (073-5616384) eller mejla (e-post: alrups.sy@alrups-sy.se) din beställning. Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag. 
Kommentera inlägget här: