Sylan i Viskafors 7-9 september 2018

Jag har varit på mitt första sylan!
I helgen var jag och A-C på sylan som anordnats av Christina Hedlund och Agneta Svärd - se gärna facebookgruppen Sy med Christina och Agneta (sluten grupp).
Sylanet ägde rum på Viskafors Folkhögskola. Vi satt i en stor lokal och sydde, och måltiderna serverades en trappa ner. 
Detta var rena himmelriket - man sydde hela dagarna och fick måltiderna serverade, och dessutom fick man träffa likasinnade. 
Jag tog med mig material till en blå jacka, mer om det senare. Jackan blev inte färdig, men jag tar det ju lugnt och satsar på förberedelser och detaljer, och målet är att slippa sprätta. Just det här blå tyget var förresten rena mardrömmen att sprätta upp i. Det vet jag nu, trots allt.
Vi var cirka 30 stycken "symaniacs" och alla hade med sig minst en symaskin, flera hade två. 
Alla deltagarna höll på med olika syprojekt. Allt från kappor, till barnkläder och leksaker och väskor. 
Jag såg minst tre kappor och det var intressant att se hur olika de var, lika olika som sömmerskorna själva. Alla kapporna var snygga på sitt sätt. Det slog mig att om man syr kan man verkligen ha sin egen stil. 
Stämningen var - härlig. Ljudnivån var ganska hög, men blev man trött var det bara att ta en kort promenad eller vila en kvart på rummet. Fast Ann-Christin och jag sydde hela tiden, med avbrott för kaffe och mat. 
Det var väldigt trevligt att gå omkring och titta på vad andra höll på med och vilken utrustning och vilka sybehör de använde. Väldigt inspirerande och lärorikt. När jag kom hem hade jag fått flera nya idéer och planer.
Jag tyckte det var jättemysigt att vara på samma ställe tillsammans med personer som har samma hobby och intresse som jag. Och det var ingen som tog några långa pauser, kan man säga. 
Vi pratade om tyger och tygbutiker också.
Det här är en materialsport, konstaterade Ann-Christin. Och det har hon alldeles rätt i. Det finns massor av tillbehör och utrustning. Jag köpte en markeringspenna med supertunt kritstift, ungefär som ett blyertsstift och den har jag redan haft stor användning för. (Det är tisdag i dag.)
Nästa sylan i Viskafors är i februari nästa år och Ann-Christin och jag är redan anmälda. Då ska jag sy en fin sybehörsväska och en "skräppåse" (en liten tygpåse som man hänger vid bordskanten och som man kan lägga trådändar och små tygbitar i), jag såg många sådana och kände att jag absolut ville ha en.
Det här med sylan gav mersmak! 
Kommentera inlägget här: