Mönstertips från en glad mormor

Ann-Christin, en väninna till mig har blivit mormor och hon har börjat sy babykläder, igen. 
Hon tycker det är jätteroligt och det går ju så fort eftersom tygbitarna är så små.
Se bild nedan på ett jättefint set med byxa och tröja som hon har sytt.
Jag vet inte vilken storlek det är, men babyn är bara några månader och kläderna såg väldigt små ut. Å andra sidan är det ju många år sedan mina egna barn var i den åldern och man har glömt hur små barn är i början.
Ann-Christin sydde mycket till sina egna barn när de var små och det syns att "handlaget" finns kvar. Kanter och fållar har hon sytt med tvillingnål och hon har använt två olika färger på trådarna. "Omlottlösningen" på axlarna gör att tröjan är lätt att ta av och på. Den ceriserosa byxan var mjuk och väldigt söt ihop med den mönstrade lilla tröjan.
Hon använde Burda 9423, super easy, och det är ett väldigt användbart mönster som går att variera. Mönster till tröja, byxa och mössa till baby, 56-80 ctl. Svensk mönsterinstruktion. Mönstret kostar 119 kr + frakt. 
Jag ser fram emot att få sy till egna barnbarn någon gång, det verkar riktigt roligt. 
**
Köp mönster on-line från Alrups-sy.seTitta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring (073-5616384) eller mejla (e-post: alrups.sy@alrups-sy.se) din beställning. Vi har alla mönster i lager och kan skicka samma dag. 
Kategori:
Kommentera inlägget här: