Vilken höstkappa passar din stil bäst?

Jag fortsätter på temat höstkappor. Tidningen Chic har på sin webbsida(www.chic.se) satsat på att man ska välja en kappa utifrån sin stil. Läs mer: "Guide: Hitta höstkappan som passar din stil bäst", (www.chic.se). 
Här är deras lista.
1. Rosa kappa.
2. Trenchcoat.
3. Leopardkappa.
4. Wrapkappa.
5. Oversizekappa.
6. Kappa utan krage.
Medan Chic ger tips på kappor som man kan köpa så tänkte jag visa några bra mönster som inspiration ifall man vill sy en kappa (eller flera).
1. Rosa kappa. Vi som syr själva kan köpa ett rosa tyg och välja vilken modell som helst. Men den här hösten har Butterick kommit med ett väldigt snyggt (och populärt) mönster på en kappa i en kvinnlig, figursvängd modell och den uppsydda modellen råkar just vara rosa, så jag tar med den. 
Nedan, Butterick 6385, mönster till kappa, stl 32-40 och stl 40-48, ordinarie pris 89 kr. I oktober 2016 har vi kampanj och då kostar butterickmönstren bara 59 kr styck. (Köp mönster on-line från Alrups-sy.se)
2. Trenchcoat. Det snyggaste mönstret till trenchcoat har Vogue. Titta på Vogue 8884, mönster till kort, dubbelknäppt trenchcoat med skärp, stl 32-40 och stl 40-48, 129 kr. 
3. Leopardkappa. Ännu en klassiker. Välj ett enkelt mönster med få mönsterdelar. Jag såg att Stoff o Stil.se  har fuskpäls till bra priser (www.stoffochstil.se/tyger/imiterad-pals). Man behöver nästan se och känna hur fuskpälsen ser ut innan man beställer, men de skickar tygprover. 
Nedan, McCalls 7257, smart mönster till kappa, jacka och väst i fuskpäls, stl 30/32 - 38/40 och 42/44 -46/48. Mönstret kostar 89 kr. (Köp mönster on-line från Alrups-sy.se
Har du lust att sy en fuskpäls så har Chic gett tips på flera fuskpälsar i olika prisklasser och det kan bli inspiration. Se gärna "14 snygga fuskpälsar i olika prisklasser", (www.chic.se). 
4. Wrapkappa. Ett bra mönstertips är Butterick 6244 Lisette, mönster till wrapkappa och klänning, stl 34-42 och stl 44-50, se nedan. Mönstrets ordinarie pris är 89 kr. I oktober 2016 har vi kampanj och då kostar butterickmönstren bara 59 kr styck. (Köp mönster on-line från Alrups-sy.se). 
Men just mönster till wrapkappor finns det ganska många av. Det är bara att titta runt bland kappmönstren.
5. Oversizekappa. Titta gärna på Vogue 1479, design Isaac Mizrahi, mönster till dubbelknäppt kappa, stl 30/32 - 38/40 och 42/44 -46/48, 155 kr. (Köp mönster on-line från Alrups-sy.se).
6. Kappa utan krage. Här är tips på ett smart mönster. Burda 6986 innehåller mönster till väst, kappa utan krage och en lös pellerinkrage. En kappa med lös pellerin krage kan varieras och användas efter väderlek. Mönstret till kappan är avskuren men vill man ha en kappa i ett enda stycke är det bara att lägga ihop mönsterdelarna kant i kant på tyget. På Burdas symönster är sömsmån inte inräknad. 
Nedan, Burda 6986, mönster till väst, kappa och lös pellerinkrage, stl 36-46, 119 kr. (Köp mönster on-line från Alrups-sy.se
Det finns massor av bilder på olika kappor i tidningarna och på nätet just nu. Här är några fler tips och ännu mer inspiration till er som vill sy en kappa.
"6 trendiga kappor att bära i höst", (elle.se)
Letar man efter symönster så finns det förhoppningsvis något som passar hos Alrups-sy.se, köp symönster on-line. 
Kommentera inlägget här: