Hur ser din drömbalklänning ut?

Jag har faktiskt redan sålt några mönster till balklänningar som ska användas på studentbal. Så klokt att börja i god tid, då kan man ju njuta av syprojektet. 
För ett tag sedan läste jag i en tidning att man hade frågat ett stort antal kvinnor om hur de föreställer sig en riktigt fin balklänning, och det lustiga är att nästan alla hade ungefär samma bild i huvudet. Det ska vara ett åtsittande liv, kanske små ärmar, och en stor, vid kjol. Slutsatsen var att vi alla har en inneboende föreställning om att en riktig balklänning, eller kanske drömmarnas balklänning, ska se ut ungefär som den som Askungen hade i Disneyfilmen. Jag letade efter artikeln i dag, men kunde inte hitta den, tyvärr.
Är det sant? De flesta väljer nog inte en Askungeklänning när de verkligen ska på bal. Men hur ska den se ut? Det finns massor av olika varianter av balklänningar, kanske lika många som det finns kvinnor som ska köpa en. Jag har förstått att det är många mor- och farmödrar som ställer upp och syr balklänningar till sina barnbarn, och det låter väldigt mysigt. Mönster till balklänningar finns på - Alrups.sy.se/bal.
Apropå vida kjolar, titta på en musikvideo med Annie Lennox och David Bowie när de framför låten Under Pressure ihop med Queen, från hyllningskoncerten till Freddie Mercury. Titta på Lennox klänning. Silverfärgat liv och en JÄTTESTOR, jättevid svart kjol, troligen med massor av tyllager. (Jag tror att David Bowie har på sig samma/likadan ljusgrön kostym han hade när Bowie gjorde Under Pressure med Freddie Mercury och Queen, (youtube.com). 
Vi har i alla fall mönster till sagoklänningar ifall man nu skulle vilja gå på balen och känna sig som Askungen.
Nedan, Simplicity 1026, mönster till Askungeklänning och fédräkt, damstorlekar, stl 32-40 och 40-48. Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan Vi skickar samma dag.
Mönstret finns även till barn och docka, Simplicity 1028, mönster till askungeklänning och fédräkt , stl 3-8 år. Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. 
Sedan har vi de tecknade sagoprinsessorna.
Nedan, Simplicity 2813, mönster till Snövit och Askungeklänning, damstorlekar, stl 32-38 och 40-46. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. 
Likadana klänningar, fast i barnstorlek. Simplicity 2817, mönster till Snövit- och Askungeklänning, stl 3-6 år och 7- 14 år. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan.
Fler mönster till maskerad/lajv/cosplay och historiska dräkter finns på vår specialavdelning: www.alrups-sy.se/lajv. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring eller mejla din beställning. Vi skickar samma dag.
Kommentera inlägget här: