Den lilla svarta och massor av klänningar

Dags att ta fram den lilla svarta, eller kanske att sy en ny.
Nedan, Burda 6868, mönster till lång och kort klänning med variationer.
Det verkar som om november (och Halloween) är den stora helgen för den lilla svarta klänningen, LBD, i alla fall om man tittar på modetidningarna på nätet. 
Jag börjar med amerikanska Vogue: "The 24 Best Little Black Dresses to Wear for Halloween and Beyond", (vogue.com). 
Sedan har vi svenska Chic: "Den lilla svarta - 21 klänningar till Halloween-festen", (chic.se). 
Jag har hittat en väldigt bra sajt "för oss som gillar klänningar", och den heter faktiskt så. Eller: "Klänningar.se - för oss som gillar klänningar", (klänningar.se). Där finns väldigt många klänningar att titta på och att bli inspirerad av. Där finns en tagg med just Svarta klänningar, (klänningar.se)
En annan nyhet den här hösten som rör svarta klänningar är att skådespelerskan Sarah Jessica Parker (tv-serien Sex & the City - SATC) har designat en egen klädkollektion med bara svarta klänningar. Hon börjar med sex stycken och hon lär ha inspirerats av sin rollfigur Carrie Bradshaw i tv-serien SATC. I september gav hon ett litet smakprov på den första svarta klänningen. Läs "Sarah Jessica Parker Announces a New Line of Little Black Dresses on Instagram, for the Carrie Bradshaw in All of Us", Vogue.com. eller "Sarah Jessica Parker lanserar egna "little black dresses" - tjuvtitta på kollektionen här!", Metromode.se
Klänning är verkligen ett praktiskt plagg, på sätt och vis tycker jag att det motsvarar mannens skjorta. Med rätt tillbehör, eller accessoarer, så kan den bli hur fin eller avslappnad som man vill.
Det var Coco Chanel som lanserade den svarta klänningen som en demokratisk finklädsel på 1920-talet (1926 om man vill vara exakt), och det är vi alla tacksamma för. 
En annan sak, jag tycker att det verkar som om strumpbyxorna börjar bli trendiga igen. (Tack för det också. Till fest har många föredragit att avstå från strumpor de senaste åren, men bara ben och nakna tår på vintern har väl ALDRIG varit snyggt.) Men det gäller att veta vilken färg som passar bäst och hur man sköter strumpbyxorna. Damernas Värld ger oss några bra "husmorstips": "Strumpbyxor - så hittar du rätt nyans (och knepen för att undvika maskor)", damernasvarld.se
Mer inspiration, i min pinterestsamling har jag samlat bilder på snygga svarta klänningar : www.pinterest.se/alrup/lbd-lilla-svarta/ 
Och till sist, denna soliga oktoberfredag, några tips på bra klänningsmönster!
Nedan, New Look 6723, mönster till klassisk klänning med flera variationer, stl 34-44, 89 kr. Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring eller mejla din beställning. Vi skickar samma dag.
Nedan, New Look 6429, mönster till figursvängd klänning med raglanärm, med många variationer, stl 36-48, 89 kr. Köp mönster on-line från Alrups-sy.se.
Till sist, ett nytt mönster den här hösten, Simplicity 8213, inspired by Project Runway, mönster till klänningar med många variationer, stl 30-38 och stl 38-46, 129 kr. Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Alla mönster finns i lager och kan levereras snabbt.
Vill man se hur det gick till behind the scenes när de fotograferade bilderna till Simplicity 8213 och Simplicity 8214 har Simplicity lagt ut ett videoklipp på Youtube: Behind the Scenes of Project Runway 8213 & 8214
Det här mönstret, Simplicity 8213, kan man använda till massor av olika klänningar och variera i all oändlighet.
Vill man se på fler mönster till klänningar (och vi har nog ett tusental), titta här och klicka vidare:
www.alrups-sy.se/klanning
Köp mönster on-line från Alrups-sy.se. Titta på de internationella webbsidorna och beställ snabbt och säkert från Alrups-sy.se i Trollhättan. Ring eller mejla din beställning. Vi skickar samma dag.
Kommentera inlägget här: