Singoallablus och Bohemian Chic

En singoallablus är lätt att sy. Den är dessutom väldigt trendig den här våren och sommaren. Man ska visa axlarna, det är många tidningar och affärer helt överens om. Singoallablusen passar in i både i 70-talsmodet och "New Bohemian"- modet. Se gärna bilder från Mikael Kors kollektion: Bohemian Chic. Titta gärna på franska Chloés visning vår/sommar 2016, där finns flera fina Singoallaringningar.
Axlarna är dessutom en kroppsdel som är snygg på många medelålders och äldre kvinnor, sägs det, i synnerhet om de är lite runda. Tänk på det. Singoallablusen har alltså inte någon så kallad åldersgräns, i motsats till vissa andra klädesplagg, (minikjol och lårhöga stövlar till exempel). (Läs gärna "Mode, mångfald, ålder", blogg 160401)
Här är lite inspiration till singoallablusar: "14 singoallablusar att uppdatera garderoben med", (elle.se). Och "Visa axlarna i snygga singoalla toppar ...", (femina.se).
Lite tips: Man behöver inte dra ner den över axlarna, man kan göra ringningen så stor man vill, ifall man kanske vill ha behå med axelband under. Syr man själv gör man resårbandet så långt/kort man vill, och sätt gärna i ett band så att man kan knyta den i önskad längd. Man kan även sy ett par axelband och göra dem så breda/smala man önskar. Sätter man fast dem med tryckknappar eller knapp så kan man välja om man vill ha axelbanden på eller inte.
Har man en vid singoallablus så kan man ha den till byxor, jeans eller pennkjol. Väljer man en vid långkjol, som man hade på 70-talet så stoppar man in blusen och sätter kanske sätter på ett skärp.
1971 var jag fjorton år och hade sytt mig en vit singoallablus och en mörkblå, vid maxikjol med vita blommor på och den hade jag på midsommarafton. Jag kände mig väldigt modern, det minns jag.
Nedan, Burda young 6684, mönster till Singoallablus/tunika med variationer, passar lika bra även till oss som inte är "young" längre. Alrups-sy.se/burda
 
Gillar ni stilen så titta även på burda 6666, mönster till kjolar, detta mönster är också nytt och kom i våras.
Nedan, McCall's 6558, mönster till klänning och toppar, singoallablus och singoallaklänning, finns även mönster till blus/klänning med ena axeln bar.
Nedan, till sist Burda 6965, ett vintagemönster från Burda (nytryckt), mönster till maxikjol i våder. Alrups-sy.se/burda
 
Det här mönstret var det många som kände igen på Vintagemässan i Göteborg i helgen. En besökare berättade om hur hon hade sytt modell b i ett tyg som gled och att hon hade använt papper som mellanlägg för att få det att ligga stilla när hon sydde i symaskinen, och att det hade varit mycket arbete innan den blev klar. Jag hade gärna sett den färdiga kjolen.
Fler mönster till singoallatoppar, och andra toppar hittar ni på Alrups-sy.se/blus. Är du intresserad av vintage/retromönster finns det på vår retroavdelning - Alrups-sy.se/retro
ingvor:

Det var ett snyggt mönster i Boho stil.
Önskar dig en fin dag

Svar: De verkar väldigt luftiga och bekväma.Ha en skön kväll!
M. Alrup

Kommentera inlägget här: