Pippa Middletons brudtärneklänning på rea?

Läste en liten artikel på nätet om att Pippa Middletons brudtärneklänning, den hon hade när hennes syster Katherine gifte sig med prins William 2011, är på rea. "Pippa Middletons brudtärneklänning säljs på rea (skynda, fynda)", (chic.se). Efteråt skrevs det mycket i tidningarna om hur den där klänningen framhävde Pippa Middletons former, och då i synnerhet hennes bakdel.
Tärnklänningen kom från modehuset Alexander McQueen och precis som systerns brudklänning designades den av Sarah Burton. Här är lite fakta om (designern Alexander McQueen.)
Klänningen som är på rea påminner om den vita tärnkläningen i siluetten, men det finns vissa skillnader, till exempel urringninen.
Pippas klänning hade en "vattenfallurringning", något som ger en illusion av större byst och och den hade korta raglanärmar. För övrigt var miss Middletons klänning couture och handsydd, vilket också framgår av texten. Men dessutom "föll" den väldigt snyggt, och det kan bero på att den var skuren på skrådden (bias cutting), dvs att man lagt mönsterdelarna på snedden, och det gör att tyget faller vackert. Men det går åt mer tyg när man lägger ut mönstret så, och blir alltså dyrare.
Vill man ha en klänning som liknar den där klänningen har jag ett bättre förslag. Sy en själv, eller skaffa någon annan som gör det. Och varför inte sy den för hand?
Nedan, Butterick 5710, mönster till lång klänning, inspirerad av Pippa Middletons brudtärneklänning från 2011. Mönstret kostar 89 kr och mönstret ska läggas "på skådden", Alrups-sy.se (mönsterbutik on-line).
 Titta även på mönster på Alrups bröllopsavdelning: Alrups-sy.se/brud.
Kommentera inlägget här: