Klänningar, klänningar, massor av klänningar ...

Sommaren är klänningarnas tid. Det är konfirmationsklänningar, studentklänningar, balklänningar, midsommarklänningar, tärnklänningar och brudklänningar. Vi har den lilla svarta klänningen och den lätta bomullsklänningen, den svala linneklänningen och den eleganta sidenklänningen.
Har man några bra klänningar så behöver man inte fundera vad man ska ta på sig. (Såvida det inte ösregnar och blåser ;)
Just nu säljer jag många klänningsmönster, så här är lite tips. Vi börjar med vita korta klänningar (jag utfärdar varning för spetsar): "15 vita studentklänningar ...", (elle.se). Därefter tittar vi på några exemplar av "den lilla svarta": "Den lilla svarta - 15 perfekta klänningar!", (elle.se). Martina Bonnier tipsar om fina sommarklänningar: "8 trendiga och vackra sommarklänningar ...", (damernasvarld.se).
Jag känner för rutigt bomullstyg i sommar, vilket är helt "rätt". Bardotrutan är tillbaka.
Titta på bilderna från Diane von Furstenbergs vår/sommarmode 2015, (vogue.co.uk). Och det är samma sak hos Oscar de la Renta, vår/sommar 2015, (vogue.co.uk). Hos Michael Kors finns en jättesnygg vid svart/vit rutig kjol och en skjortblusklänning i "köksrutigt" tyg: Michael Kors, vår/sommar 2015, (vogue.co.uk). Till sist, titta på den ljusblå/vita vida kjolen till en grov stickad tröja hos Polo Ralph Lauren, vår/sommar 2015, (vogue.co.uk).
Elsa Billgren har ofta rutiga klänningar, det har jag sett på bilder. Titta på den här gulliga rosarutiga klänningen som hon köpt i Paris: "Bubbelgumsrosa", (elsa/elle.se).
Nedan, Burda 7054, Young, mönster till klänning med vidd i kjolen och topp, 95 kr. (Alrups-sy.se/butik)
Kommentera inlägget här: