"Successful in Fashion Camouflage", enligt Edith Head.

Jaha, nu har jag sprungit i trapporna här i tre veckor, enligt Michael Mosleys idé, "Träna tre minuter i veckan: 5:2-guruns guide till högintensiv träning", (2014). Nej, jag har inte blivit så mycket smalare, men jag tänker fortsätta. De där tre minuterna ger mig väldigt gott samvete, och det är väl en bra träningseffekt.
Jag har accepterat fakta, jag gillar mat och vin, och jag är inte lång och smal. Jag är glad att jag inte väger 120 kg med tanke på att jag har en man och tre långa söner som är smala och som kan äta hur mycket de vill. (De har hög ämnesomsättning, numera är det medicinskt bevisat, i alla fall en av dem). ! Jag blir tjock av att bara se alla chips de vräker i sig.
Okej, då kommer vi till kamouflageknepet. (Kapitel 8 i Edith Heads bok "How To Dress For Success", som gavs ut 1967, finns i nytryck 2009. )
Man ska klä sig enligt "framhäv fördelarna och dölj skavankerna" principen. Enligt Edith Head, hon som klädde så många stora filmstjärnor, så vill alla kvinnor se smalare ut. De flesta vill också se ut som om de var längre, hade längre ben och smalare midja, och så vidare, och då gäller det att vara smart. Edith Head var riktigt stilsmart, hon fick till och med åtta (!!) Oscarstatyetter som bevis på det.
Nu har jag samlat lite stil/klädtips. Först: "Klä dig rätt - så här gör du!", (Femina.com). Bra, handfasta tips. Sedan har vi "Figure-Flattering Clothes for Spring", (Vogue.com). Här utgår man också från problemområden som man vill dölja. På Chics hemsida kan man läsa om "Stylingtips för kurviga som vill vara trendiga", (chic.se). Charlotta Flinkenberg är alltid rakt på sak. (Varför kan man inte få tag på hennes bok "Från godisråtta till storlek 38"?)
I de sistnämnda tipsen står det att man kan satsa på vackra skor om man vill vara trendig. Edith Head, hon betonar verkligen betydelsen av accessoarer och smycken. Har man ont om pengar, eller om man inte vill ha MASSOR av kläder så kan man satsa på en liten basgarderob och variera kläderna med hjälp av accessoarer, smycken och "tillbehör". 
I vår är det modernt med scarves (Äntligen!). Här är några tips om hur man kan knyta "sjalen", (theyouway.com).
Och till sist, lite stylingtips från Femina: "Stylingtips", (Femina.se).
Nu är det bara att ta av sig vinterkappan, ta på sig jackan, solglasögon och en scarf, och "gå fort och le mycket så ser ingen hur ful du är". (citat Lasse Åberg).
Nedan, mönster till listig klänning, Butterick 6163. Figursvängd modell som går att variera på många sätt och på mönstret har man använt två olika spetsinfällningar. Butterickmönster 6163 är nytt för våren och kostar 89 kr, (Alrups-sy.se/butik).
Samma mönster som ovan, Butterick 6163, fast i en annan variant.
Kommentera inlägget här: