Förberedelser och kläder inför den stora festen

Vår och försommar, det betyder fester, familjehögtider, studentbaler, bröllop. Det är mycket man ska tänka på, inte bara kläder och eventuella presenter. Och det gäller att vara rätt klädd, eller kanske lagom finklädd. Kolla "Klädkod - Vad betyder sommarfin, mörk kostym och smoking", damernasvarld.se. Angående klädsel så lyssnar jag ofta på gamla Stil i P1-program, radioprogram, på datorn eller i mobilen när jag stryker, lagar mat, syr eller gör rutingrejer vid datorn. Hittade ett program från 2008, "Att klä sig fint - vad man kan vinna genom att slipa till sin klädstil", (Stil i P1 20081219). I programmet pratade man om att intresset för Vintagemode höll på att öka och bland annat intervjuades Ida Sjöstedt. Det är ganska kul att få en "Flashback" bakåt i tiden, även om det inte är så länge sedan. Läs en nyare intervju med Ida Sjöstedt (140411), "Fredagsintervjun: Ida Sjöstedt", theyouway.com. Se även "Vårmode à la Ida Sjöstedt - Malou efter tio (TV4).
I Stil-programmet, (se ovan) så nämns även en bok som heter Elegans, Geneviève Antoine Dariaux, nyutgåva 2003. Jag köpte den efter att ha läst en annan bok, Elegans, Kathleen Tessaro, 2003. Den sistnämnda är en roman om en kvinna (nutid) som hittar boken av Dariaux i ett antikvariat och börjar förändra sitt liv enligt reglerna och råden som finns i den (gamla) boken. Den är riktigt "trevlig", för mig är det en typisk semesterbok, det är de båda två förresten. Här finns massor av goda råd angående stil, och hur man kan omsätta gamla råd i verkligheten/nutid.
Nedan, burda 7054, mönster till söta sommarklänningar, 95 kr. burda har svensk sömnadsbeskrivning. (Köp mönster från Alrups-sy.se.)
Nedan, burda 7011, mönster till tre klänningar, tre stilar och tre längder, 95 kr. (Köp mönster från Alrups-sy.se.)
Nedan, Vogue 2383, herr, mönster till smoking, två olika slag, 129 kr. (Köp mönster från Alrups-sy.se.)
I ärlighetens namn så säljs det här mönstret inte särskilt ofta, och de gånger jag sålt det har det nog varit till sådana som syr professionellt.
 


Kommentera inlägget här: